Organisatie

Symbiant BV is een besloten vennootschap, een gezamenlijke onderneming van de initiatiefnemers: Noordwest Ziekenhuisgroep (voormalig Medisch Centrum Alkmaar), Dijklander Ziekenhuis (voormalig Westfriesgasthuis) en het Zaans Medisch Centrum.

Met 150 medewerkers, jaarlijks ongeveer 90.000 diagnoses en een omzet van ruim 15 miljoen euro per jaar, is Symbiant een van de grotere afdelingen pathologie in Nederland en een belangrijk onderdeel van de zorg in Noord-Holland. De bijdrage van de pathologie aan behandelbeslissingen maakt dat Symbiant in deze regio een onmisbare schakel is in het zorgproces.

Missie en ambities

 

Symbiant is een medisch specialistische onderneming die zich richt op het leveren van State of the Art pathologie. Daarbij ligt de nadruk op het bedienen van ziekenhuizen en, in het verlengde daarvan, huisartsen in Noord-Holland. Buiten de ziekenhuizen bedienen wij klanten (ZBC’s, bevolkingsonderzoeken, e.a.) die economische of strategische meerwaarde bieden.

Symbiant wil een van de meest vooraanstaande en innovatieve pathologie laboratoria van Nederland blijven. We bouwen daarom verder aan een sterke en efficiënte organisatie die schaalvoordelen benut en kansen aangrijpt, in samenspraak met onze klanten. Wij doen dit met goed gekwalificeerde medewerkers die het belang van de patiënt en kliniek vooropstellen en trots zijn op hun bedrijf. Voor de komende jaren zijn er drie prioriteiten;

 

  1. Innoveren en waar mogelijk snel adapteren/ overnemen van onderzoek dat klinische relevantie heeft op het terrein van immunologie en moleculaire diagnostiek.
  2. Inspelen op de ontwikkelingen op het terrein van digitale pathologie en kwantitatieve beeldanalyse.
  3. Inzetten op verbeteringen die leiden tot betere kwaliteit en lagere kosten (‘Zinnige Zorg’).

Daarnaast verzorgt Symbiant de B-opleiding tot patholoog in samenwerking met het Amsterdam UMC. We streven ernaar om deze opleiding niet alleen in Alkmaar te verzorgen, maar ook in Hoorn.

 

Als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen op andere terreinen kunnen deze worden aangegrepen op voorwaarde van kostendekkende exploitatie.

Founding FathersHistorie
De uitdagingen van deze tijd én het dynamische werkveld waarin de pathologie zich beweegt heeft ertoe geleid dat de drie Noord-Hollandse ziekenhuizen, Noordwest Ziekenhuisgroep (voormalig MCA), het Dijklander Ziekenhuis (voormalig Westfriesgasthuis) en Zaans Medisch Centrum, in 2011 Symbiant hebben opgericht.

Door de krachten te bundelen en expertise te centraliseren is SYmbiant in staat om ziekenhuizen, huisartsen en andere instellingen efficiënt van kwalitatief hoogwaardige diagnostiek te voorzien.

Barbara Böke, Bestuurder a.i.

 

Marije van Santen, patholoog

 

HIER ZORGEN WIJ VOOR

Kwaliteit

De uitdaging waarvoor de pathologie zich geplaatst ziet is dat er steeds kwaliteit geleverd moet worden om tot een optimaal behandelplan voor de individuele patiënt te komen (multidisciplinaire besprekingen, aanvullende onderzoeken, waaronder moleculaire technieken). Deze toenemende vraag vereist verdergaande (sub)specialisatie en, om een hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs te kunnen leveren, is schaalvergroting noodzakelijk. Symbiant wenst state of the art pathologie te leveren voor ziekenhuizen, ZBC’s en de eerste lijn.

DE PERFECTE ONTWIKKELING

Maatwerk

Symbiant levert maatwerk voor haar opdrachtgevers. Symbiant kan de gehele PA-diagnostiek verzorgen, maar ook bijspringen op bepaalde deelgebieden, zoals moleculaire PA, inkoop en logistiek etc. De dienstverlening van Symbiant groeit en ontwikkelt zich samen met die van haar opdrachtgevers.